Stig-Göran Fransson

fredag 23 juni 2006

Midsommarafton

Nu är det äntligen midsommarafton. Sommarens höjdpunkt. Natten är kort och dagen är lång.

Få människor längtar till ljuset som vi som bor i Sverige. Drömmen om försommarens ljusa nätter, grönskan och de ljumma vindarna, de svenska jordgubbarnas friska sötma och färskpotatisen, kokt med dill, håller oss vid liv under den mörka vintern. Nu är den här, sommarens ljusskimrande höjdpunkt, midsommarafton.

Under årets kortaste sommarnatt är himlen öppen. Det mörka täcket som vanligen vilar över världen har ändrat skepnad. En ljusblå kupol formar sig över oss. Himlen är fri och lyfter människors hjärtan i tyngdlöshet. Guds öppna famn möter oss i det klarblåa valvet.

Under årets kortaste sommarnatt kan vi lita på solens närvaro. Gud som gett oss solen sviker oss aldrig. Landskapet får en gyllene färg. Berg, skogar och ängar reflekterar skenet från vår brinnande stjärna. Varje sten, löv och blomma njuter av midsommarvärmen och ger människor dofter och syner att minnas med glädje.

Under årets kortaste sommarnatt finns det hopp i tillvaron. Så långt ögat kan nå samspelar världens motsatser. Natt och dag kämpar tillsammans för att hålla midsommarnattens ljusparad vid liv. Naturens färger blandas och skapar nyanser som bara regnbågen kan mäta sig med. Nordisk kyla och en varm sommarbris möts och delar världens utrymme. Vindarna viskar om lycka. Inget känns som en omöjlighet när kontraster möts och tillsammans skapar en dag fylld av gudomlig fantasi.

3 Comments:

  • Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    By Anonymous Anonym, at 15 februari, 2007  

  • Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    By Anonymous Anonym, at 05 mars, 2007  

  • Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    By Anonymous Anonym, at 17 mars, 2007  

Skicka en kommentar

<< Home