Stig-Göran Fransson

fredag 19 maj 2006

Gågata i Vetlanda

I samband med fredagens marknad i Vetlanda ställde Centerpartiet i Vetlanda kommun en fråga till marknadsbesökarna. Frågan gällde om delar av Storgatan skall göras om till gågata. Svaret lämnades genom att lägga en glaskula i en flaska med Ja respektive Nej. 78 % svarade att man ville göra om Storgatan till gågata medan 22 % av de svarande ville inte ha gågata. Den här enkäten gav ett starkt stöd för att göra gågata i Vetlanda centrum.

4 Comments:

  • Hmmm...,

    Jag är visserligen för gågata men det är viktigt att lyssna på kommuninvånarna innan klubban faller för en bilfri Storgata. Att 78% säjer ja är inte det samma som att större delen av kommunens invånare vill ha gågata. De 78 procenten måste räknas i antal för att sedan jämföras med antalet invånare i kommunen. Med andra ord, hur många var det som la en kula i flaskan?

    By Blogger Lars, at 25 maj, 2006  

  • Frågan som ställdes marknadsdagen om gågata i Vetlanda är inte vetenskapligt utförd. De som lämnade svar var personer som gick förbi Centerpartiets bord utanför stadshuset. De som lämnade svar utgör omkring en halv procent av Vetlanda kommuns innevånare.

    Eftersom det inte finns något färdigt förslag till gågata att besluta om så finns möjligheten att diskutera mer än en gång hur Vetlandaborna vill ha det med gågata i Cenetrum.

    Jag tycker ändå att svaren under marknadsdagen visar ett intresse för gågata i Vetlanda centrum. Det kanske är så att Storgatan skall vara gågata på sommaren och bilväg på vintern.

    By Blogger Stig-Göran Fransson, at 26 maj, 2006  

  • Gågata på sommaren och bilväg på vintern är en lysande idé. Finessen är att kommuninvånarna och handlarna får känna hur det funkar med gågata.

    Vi kanske skulle lansera idén och vända oss till Nuvab och blickpunkt för att få företagens syn på idén. Med en öppen debatt i massmedia skulle vi möjligen också kunna få svar från medborgarna om vad de tycker om Storgatan som gågata.

    By Blogger Lars, at 29 maj, 2006  

  • Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    By Anonymous Anonym, at 17 mars, 2007  

Skicka en kommentar

<< Home