Stig-Göran Fransson

söndag 29 december 2013

Livsmedelsverket vill förbjuda opastöriserad mjölk!


Det drivs kampanjer för att det skall vara tillåtet med gårdsförsäljning av alkohol. Samtidigt vill Livsmedelsverket förbjuda gårdsförsäljning av opastöriserad mjölk?! Vilket ger mest skador och hälsorisker i samhället; alkohol eller opastöriserad mjölk?

Var finns logiken i detta? Det finner man i pengarna…

Problemet är att Livsmedelsverkets verkliga uppdragsgivare (”big business”) föredrar ”död mat” med lång hållbarhet som kan produceras, lagras och transporteras på ett standardiserat sätt till låg kostnad, och som kan säljas med god förtjänst. Därför måste steril industrimat framhållas som ”nyttig” (t.ex. lättmargarin), medan naturlig mat ska varnas för, vilket Livsmedelsverket gör med framgång.

Naturlig mjölk platsar inte alls i denna kategori och bör således förbjudas. Tvärtom utgör naturlig mat ett hot mot standardiserad industrimat och bör således kvävas i sin linda (innan det småskaliga har funnit en kommersiell form som konkurrerar).

Men det är upp till konsumenterna att bestämma vilken mjölk de vill köpa och det bestämmer inte storindustrins bulvan – Livsmedelsverket. Vi har fått nog av myndigheters överförmynderi, som denna gång slår mot vår demokratiska rätt att själva bestämma vad vi ska dricka och äta, som slår mot folkhälsan och mot våra mjölkbönder.

Det är du som konsument som bestämmer genom att i affären välja vad du lägger ned i kundvagnen. Välj naturlig mat utan onödiga tillsatser.


Etiketter: