Stig-Göran Fransson

fredag 8 februari 2008

Vetlanda i topp i tillväxtligan

De boende i Vetlanda kommun är ett duktigt arbetande folk.

Vetlandaregionen ligger tvåa i hela riket i den rapport "Regionernas tillväxt 2007" som Institutet för tillväxtpolitiska studier nu publicerat. Enligt undersökningen har den regionala inkomsten ökat med 4,1 procent årligen under perioden 1995-2005. Det är bara Strömstad som uppvisar en högre tillväxt.

Storstadsregionerna står för mer än 50 procent av landets totala lönesumma. Det är utöver Stockholm, Göteborg och Malmö bara några få regionala centra som kan visa upp en total hög tillväxt i produktion, sysselsättning och befolkning under den senaste tioårsperioden. En av dem är Vetlanda.

Vetlandas tillväxt beror främst på det framgångsrika näringsliv som finns i kommunen. Under tioårsperioden har det varit en mycket kraftfull utveckling — vilket skapat fler arbetstillfällen. Fler sysselsatta har också inneburit en ökad ekonomisk tillväxt i kommunen. I åldersgruppen 20-64 år är Vetlanda den region i Sverige som har högst sysselsättningsgrad bland män, 85,7 procent.

Vi kan se en ökad inflyttning av barnfamiljer till Vetlanda vilket jag ser som mycket positivt.

1 Comments:

  • Tyvärr är det inte bara tillvästen ute i sammhället som ökat i kommunen. De kommunala utgifterna har också ökat lavinartat. Det visar inte minst resultaträkningen från 2007. Nu är det dax att ta till krafttag. En sanering av den kommunala ekonomin är helt nödvändig i kombination med totalstopp för Tjustkulleprojektet.

    By Blogger Lars, at 08 februari, 2008  

Skicka en kommentar

<< Home