Stig-Göran Fransson

fredag 27 oktober 2006

Kyrkomötet fredag

Förmiddagen på dagens Kyrkomöte ägnades åt att debattera återstående betänkanden. Sist i ärendelistan var betänkandena från Kyrkorättsutskottet som är mitt eget utskott. Ledamöternas hunger och lunchtid gjorde att debatten av dessa betänkanden blev kort. Vi var tvungna att hinna med att debattera alla betänkandena innan lunchuppehållet. Det blev en kortare lunch än planerat.

Efter lunch var det beslutsomgång för förmiddagens debatterade ärenden. Det stora beslutsärendet var Mål och rambudgeten för Svenska kyrkans nationella nivå. Beslutet togs i 13 punkter med flera olika yrkanden i några av punkterna. Kyrkomötets vice ordförande Catharina Månsson ledde eftermiddagens beslutsärenden på ett mycket bra sätt.

Budgetbeslutet blev efter några voteringar så som vi i Centerpartiet villa ha det. Stefan Jonängs yrkande om ett tillfälligt församlingsbidrag om 200 miljoner kronor som skall fördelas via stiften 2007 gick igenom.

Kyrkomötet avslutades med mässa i Domkyrkan.

Tågresa hem från Uppsala. Förseningar igen. Till Nässjö var tåget 45 minuter försenat. Länståget till Vetlanda hade lämnat Nässjö för 30 minuter sedan. Det blev taxi från Nässjö. Denna resan gjorde SJ ingen vinst på. Taxin kostade ungefär lika mycket som hela min tågbiljett från Uppsala.

Skönt att komma hem till familjen.