Stig-Göran Fransson

fredag 14 oktober 2011

Be och agera på Världshungerdagen 16 oktober

Söndag 16 oktober är det Världshungerdagen. I skuggan av en av de värsta hungerkatastroferna på många år vill jag påminna om att hungern faktiskt kan utrotas. Det finns verktyg för hur du kan bidra till arbetet med att utrota hungern - be och agera!

Världshungerdagen som infaller på söndag den 16 oktober är en internationell FN-dag. Den inträffar i skuggan av en av de värsta hungerkatastroferna på många år – 13 miljoner människor är drabbade av akut hungersnöd på Afrikas horn. Om inte världen agerar kraftfullt kommer det att hända, igen och igen. Akuta svältkatastrofer, såväl som den alltjämt malande hungern, den som sällan får medial uppmärksamhet.

Inför Världshungerdagen vill jag påminna dig om att hungern kan utrotas - om den politiska viljan finns och om vi alla bidrar till arbetet. Be och agera!

Här finns en samling verktyg för hur du kan bidra till att utrota hungern: www.svenskakyrkan.se/agera

Läs artikeln Allas rätt till mat är en självklar fråga för Svenska kyrkan.

Läs mer om Svenska kyrkans matkasse - en matkasse som utrotar hungern.

* Fotnot: Med hunger menas i FN-sammanhang undernäring, att man inte får i sig tillräckligt med mat för sitt energibehov. Svält är ett livshotande tillstånd. Långsiktigt arbete för att utrota hungern kan göra att människor blir mindre känsliga för svältkatastrofer, som ofta beror på naturkatastrofer, krig eller epidemier.

Etiketter: ,